torsdag 28 januari 2010

Sorg när livet tar slut

Råkade stöta på en blogg som berörde mig, när jag googlade efter en bild till det förra inlägget. Tvekade om jag skulle lägga in texten, då jag själv inte är i den situation av sorg som textens skapare. Men - med förhoppning om att det är ok för Kamilla - så lägger jag ut en del av ett längre blogginlägg, som jag presenterar i form av en dikt, då jag tycker den kvalificerar till det...

Livets Skörhet


Jag påminns tycker jag rätt ofta om livets skörhet,
det är som ett spindelnät lätt söndertrasat
eller en nattgammal is så lätt söndersprucken
som en tunn hinna mellan liv och död
där allting bara har en sak gemensam:
Det finns inga garantier för någonting

Jag går omkring och känner tänker
så nära att döden andas på mej mitt genom
livets ansikte och sina ögon
förfärande nära ligger liv och död varandra
den dag när den tunna hinnan genomskins utav Tillfället
det oväntade och så snubblande nära

Erövras måste tryggheten igen och igen och igen
den är också skör och naken
Jag försöker släta ut mina tankar
för att kunna hitta vidare genom nattmörkret
och till morgondagens ljus

Kamilla i bloggen http://finnsanglar.bloggagratis.se/

Tänkvärt om tårar som inte syns

En liten grabb, som hade gråtit och skrikit alldeles hjärtskärande hos tandläkaren vid förra besöket, får beröm av sin mamma för att han kunnat vara så tyst och stilla denna gång.
- Mamma, säger han sorgset och lägger handen över hjärtat. Jag grät visst. Här inne...

tisdag 26 januari 2010

Watchman Nee "Ett dukat bord i öknen"


'Och när Jesus hade tagit emot vinet, sade han: "Det är fullbordat."'

Joh 19:30


Hittade en gammal andaktsbok av Watchman Nee - "Ett dukat bord i öknen", med gulnat omslag, utgiven 1965 på engelska och översatt till svenska några år senare på Libris förlag.


Den 26:e januari står följande (Tyckte att det var lite värt att klura på, så jag delar med mig):


"Den kristna tron börjar inte med ett stort göra utan med ett stort gjort. Vårt förstånd protesterar mot detta. Om vi inte flyttar på oss, kan vi då nå målet? Vad kan vi förverkliga utan ansträning? Hur kan vi utföra någon om vi inte arbetar? Men kristendomen är paradoxal. Den börjar med vila. Om vi börjar med att försöka någon själva, får vi ingenting; om vi försöker hålla kvar frälsningen, förlorar vi den; "Det är fullbordat!" sade Jesus. Paulus börjar Efesierbrevet med att säga, att Gud "i Kristus har välsignat oss med all den himmelsk avärldens andliga välsignelse". Vi inbjudes därför redan från början att njuta av vad Gud har gjort för oss. Därför: låt oss vila i det fullbordade verket."

måndag 25 januari 2010

torsdag 21 januari 2010

När ljudet på min dator fungerar...

...så ska jag också höra vad de sa om Livets Ords team till Haiti på Gomorron Sverige;)

Aj vad hungrig


Här sitter jag framför min dataskärm och är så där jättehungrig efter jobbet, för det var fem hela timmar sen jag åt. (Om man bortser från fikat, som bestod av en gräddbakelse.) Det är vid såna här ytterst utmanande tillfällen man känner lite extra för den miljard som...typ aldrig får äta...

Mhm...

söndag 17 januari 2010

Har du sjukvårdsmaterial att skicka till Haiti NU?

"Nu på tisdag åker vårt läkarteam, som också fick förbön under söndagens gudstjänst, till Haiti, och på måndag kan vi även skicka material i förväg. Om du har tillgång till att kunna skänka större kvantiteter av sjukvårdsmaterial och läkemedel, eller har kontakter som kan skänka detta så kontakta oss gärna så fort som möjligt!" skriver Livets Ord på sin hemsida.

Insatsen görs i samarbete med Hoppets Stjärna, som sedan länge är arbetar i Haiti och Fritidsresor bjuder på 5 ton fri frakt. Har du kontakter och vill läsa om vad som behövs så hittar du mer info här. Det är alltifrån mediciner och sjukvvårdmaterial till satelittelefoner. Läs mer om läkarteamet.

Du kan även ge en gåva genom Hoppets Stjärna (SMS eller pg) eller Livets Ord.

onsdag 13 januari 2010

Bed för Haitis folk

earthquake new photos From Haiti 9 on TwitpicAn injured man carries his dead daughter on Jan. 13. People p... on TwitpicDead bodies line the streets of Haiti's capital on Wednesday. on Twitpicel antes y despues del palacio presidencial en HAITI (BEFORE ... on Twitpic

Låt oss sända en bön till Gud för Haitis lidande folk idag.

 earthquake haiti latest from haiti right now  on Twitpic

"Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike. Det skall bli jordbävningar på många platser, och det skall uppstå hungersnöd. Detta är början på 'födslovåndorna'."

Jesus i Mark 13:8

söndag 3 januari 2010

När stenarna ropar


"En Gud som håller upp fingret och ser vart det blåser är inte mycket till Gud. En kyrka som gör samma sak, är inte mycket till kyrka. Även om jag och mängder med andra tycker det är trevligt, gott och klokt."


Ateisten och fd Mp-språkröret Birger Schlaug

Gott Nytt År!


"Välsignad ska du vara när du kommer in
och välsignad när du går ut"
Så! Ett nytt år...En får önska att det blir ett härligt och välsignat år för er alla! :) Sök Gud - så låter han sig finnas!