måndag 2 februari 2009

Ohly är ute och cyklar



Måste bara få kommentera Lars Ohlys och Hans Lindes artikel i Svenskan idag. Ett riktigt lågvattenmärke. Nog för att svensk media är synnerligen pro-palestinsk - vilket är upprörande nog - men att en partiledare uttalar sig såsom Lars Ohly gör är skrämmande. Vad sägs om följande:

"Fred är inte frånvaron av bomber. Massakern i Gaza är endast kulmen på en lång rad av övergrepp från den israeliska statsmakten.
Så länge Israel vägrar respektera palestiniernas mest grundläggande mänskliga rättigheter kommer förhandlingar inte att kunna leda till fred."


Har det gått Ohly och Linde totalt förbi att Hamas under år och månader skjutit raketer mot Israel, utan att behöva ta konsekvenserna av det? Har det gått dem förbi att Israel också gång på gång fått se sina civila dödas av självmordsbomare när de sitter på café med familjen, åker bussen till skolan eller bara är ute och promenerar? Vad säger Ohly och Linde om alla gånger ambulanser matas med bomber i låtsasgravida kvinnors magar? Utan att på något sätt önska krig över huvud taget; men har de ingen förståelse för att måttet kan bli rågat för Israel någon gång? Borde det inte vara relevant för Ohly och Linde att också markera emot Hamas agerande? Vad kommer det sig att de istället bara i en passus av två-tre meningar nämner Hamas attacker mot Israel och då poängterar att man absolut inte kan ge dem skulden för kriget. Detta trots att dessa uppenbarligen börjat bombningarna och att de dessutom är en terroristorganisation med det uttalade målet att förinta Israel.

Att Hamas dessutom medvetet använder sig av mänskliga sköldar och därmed utsätter sitt eget folk för ett oerhört lidande, borde Ohly och Linde vara väl medvetna om. Det är inte lätt för Israel att försvara sitt land och samtidigt skydda oskyldiga kvinnor och barn när Hamas gömmer vapnen bland civila och gärna - och medvetet - offrar sina medborgare för det "högre" syftet att utplåna Israel. Frågan är hur långt VÅRT tålamod skulle vara om vi i åratal skulle attackeras på liknande sätt av vårat grannland? Det är inte lätt att skapa fred med den som vill förinta en... - Är inte just rätten till existens den mest grundläggande rättigheten av alla mänskliga rättigheter?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Se youtube-filmen där palestinier använder FN-ambulanser.

Bibi sa...

Tack för tipset! Lagt in en av Youtube-filmerna här ovan, som du ser...

Anonym sa...

Eller var det inte W. Churchill som sade. " If you´re not a liberal when You are tenty, you have no heart, and if You´re not a concervative when You are 50, you have no brain"

(kommentar till kommentar till samma bloggspot på 7e, där mina kommentarer inte fäster)