tisdag 20 mars 2012

What about en liten mysig missil i trädgården?

Bilden: Fotbollsplan i Ashdod, träffad av en raket
Bara förra veckan skickades över 200 raketer över södra Israel, från Gaza. De flesta lyckades Israels missilförsvar fånga, men inte alla gick att hindra. Bland annat träffades ett bostadsområde och en grundskola i Be'er Sheva, vilken - som väl var - var tom då de flesta skolor stängts i de södra delarena av Israel, till följd av de frekventa raketskjutningarna.

Pastor Israel Pochtar, vars son tränar på fotbollsplanen på bild, beskriver läget i södra Israel, i sitt nyhetsbrev (egen översättning): "Den senaste veckan har det verkligen känts som att vi är under belägring. Det är farligt att ens lämna huset. Vi behöver alltid vara nära till säkerhet och säkra skyddsrum, för när sirenen ljuder har vi bara ca en minut på oss att hitta tak över huvudet och ta skydd. Om vi olyckligtvis är i den farliga sitsen att sirenerna ljuder när vi kör på öppen väg, måste vi snabbt komma ut ur bilen och lägga oss platt på marken."

Frågan är hur Sverige skulle reagera om vi vore under ett motsvarande och ständigt missilregn från något av våra grannländer, med respektive allierade i ryggen? Vad skulle du göra om en missil landade på ditt barns fotbollsplan, eller i grannens trädgård?

Inga kommentarer: