lördag 17 januari 2009

Att HAN tänker på mig...

"När jag ser din himmel, dina fingrars verk, månen och stjärnorna som du har skapat, vad är då en människa eftersom du tänker på henne, en människoson eftersom du tar dig an honom?"
Ps 8:4-5
..
Vi kan aldrig föreställa oss den oerhörda majestätiska storhet Gud är, men lyfter vi blicken från vår småttighet en stjärnklar natt så får vi en aning om hans mäktighet. Våra ögon kan inte ens se de gigantiska galaxhopar som finns hundra miljontals ljusår bort och som är skapade av samma Herre som gjorde hårstråna på våra huvuden och kromosomerna i våra celler. Samme Gud som offrade sin son för att dö, för oss. För att han älskar oss så vansinnigt mycket!

Så det är hög tid för oss att stanna upp och ställa oss frågan: - Är meningen med tillvaron att ha ett "normalt liv", eller var det något mer som var tanken med det hela? För vem är egentligen den Gud vi säger oss tro på?!

"Dag ut och dag in finner vi oss själva leva monotona liv; själv-hjälpsböcker, arbete, familj, vänner, hus, bilar, mediciner. De flesta av oss försöker bara leva ett "normalt liv". Har du någonsin funnit dig själv fundera på om målet med livet är normalietet?Nu är det dags att stanna till och tänka."
Francis Chan, författare till boken Crazylove.com

Några länkar att inte missa!
Tankvärda videos på www.crazylovebook.com
De första 26 sidorna i boken "Crazylove.com"
Fascinerande bilder på rymden tagna av Hubbles teleskop.
Skrivbordsunderlägg med rymdbilder
..

1 kommentar:

N.E sa...

Ja, det är obeskrivligt fantastiskt att Gud som skapat universum älskar oss så mycket