fredag 30 januari 2009

Yttersta tiden inpå knuten?

"Lär av en liknelse av fikonträdet. Redan när kvisten är mjuk och bladen spricker ut, vet ni att sommaren är nära. (Mark 24:32-35)
[Fikonträdet är sedan gammalt en bild som används om Israels folk.]



"Jesus svarade dem: "Se till att ingen bedrar er.
Ty många skall komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall leda många vilse. Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.
Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra. Men allt detta är bara början på 'födslovåndorna'."

Matt 24:4-8


Bibeln är full av profetior om den yttersta tiden. Vi har Daniel, Hesekiel, Jesaja, Johannes, Jesus själv och många, många fler som profeterar om den yttersta tiden... Med tanke på att ungefär en fjärdedel av boken vi tror är Guds ord är full av profetior, så vill uppenbarligen Gud få fram något här.

I Uppenbarelseboken uppmanas vi till att läsa och lyssna till profetian och ta vara på det som är skrivet i den. "Salig är den som läser upp och saliga är de som lyssnar till profetians ord och tar vara på det som är skrivet i den. Ty tiden är nära." (Upp 1:3) I Daniels bok står att "många skall forska i den och kunskapen skall bli stor." (Dan 12:4) och att Daniel skulle gömma "dessa ord och försegla denna skrift till ändens tid."

Med tanke på att bibeln talar om att den generation som ser Israel upprättas kommer att se Jesu återkomst, så är det svårt att tro något annat än att vi som just firast Israels 60-årsdag, kommer att se hans återkomst! Men fler tidstecken finns: Att läsa dagstidningen idag är idag märkligt likt bibelns profetior. Vi ser Israel i ett krig som alltmer vänder nationerna emot dem, vi ser folk resa sig mot folk och rike mot rike och vi ser hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra. Media konstaterar att 2008 var ett mörkt år och Naturkatastroferna slog rekord. Röda korset skriver i sin Världskatastrof-rapport att: "De senaste tio åren har naturkatastroferna blivit 40 procent fler än tioårsperioden innan, medan antalet människor som dött på grund av katastroferna dubblerats till 1,2 miljoner." Den frukade terrorismen motiverar en ökning av kontrollsamhälle, tekniken för antikrist finns och världen förbereder sig för en ny ekonomisk världsordning Det börjar bli dags för oss att läsa på vår hemläxa...

Vill du, liksom jag, fördjupa dig i detta så finns det en hel del som har lärt sig mer än du och jag. Vill du kan du ta del av vad de har att säga för intressant om tidstecknen och den yttersta tiden:

http://www.hallindsey.com/
https://timlahaye.com/
http://www.jhm.org/

Inga kommentarer: