måndag 19 december 2011

Oss är en frälsare född! Eller vad julen egentligen handlar om...



"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son (Jesus), för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn."
Johannes evangelium 3: 16-18


Vi närmar oss julen. Julklappar köps in, knäck kokas och julskinkan är snart på plats på julbordet, tillsammans med glimmande ljus och röda servetter. Och visst är det trevligt med fest! Men även om det är väl att vi har lite extra glamour och ljus i den här mörka årstiden, så är det ju inte allt pyssel vi pysslar med eller all mat vi matar oss med, eller alla paket som vi paketerar och ger bort som är grejjen med julen. Jo, jag vet. Det vet nog egentligen de flesta, om vi tänker efter... men ändå är det så lätt att glömma! Och tyvärr är det nog även så att inte heller alla små barn vet att julens budskap faktiskt inte är att "oss är en tomte sänd", utan "oss är en frälsare född"!

Faktum är att det är för att Gud själv - i Jesus - steg ned och blev människa och föddes av jungfrun Maria, som julen firas. En gudamänniska, sänd med målet att visa oss vem Gud är, föddes i ett stall. Han var född med målet att dö - för min och din synd. Han kom, föddes, levde och dog för att ge oss det omöjliga - ett evigt liv, med en älskande utgivande Gud! Den enda sanne, levande och allsmäktige. Skaparen av himmel och jord, kom till jorden och blev kött. För Dig! För att du skulle få evigt liv - i Honom.

Inga kommentarer: