torsdag 4 juni 2009

Halleluja, Schyman!?

Nu hallelujar Gudrun Schyman (Fi) i debattspalterna. Fast med en stark ironisk klang, upprörd över att så hemska herrar som Tuve Skånberg och Lennart Sacrédeus gör sina röster hörda i debatten. För hua - de har ju såna däringa farliga värdekonservativa idéer... Ni vet - såna som handlar om att ta hand om sin nästa, sin sexualitet och sitt familjeliv. Sånt är farligt! Mycket farligt. Så farligt att man till och med kan kallas rascist. I alla fall enligt Schymans evangelium kapitel 6 vers 3 (3 juni EU-valåret 2009). Ty så säger Schyman: "Vi är trötta på kristen dom".

Kanske är det också därför hon tycker att folkpartiet ska ta fram stora radergummit och sudda bort den alldeles för kristne sångaren Roland Utbults namn från valsedlarna? För - förutom att han är kristen - så vill han ju något så hemskt som att få ned antalet oönskade graviditerter. (vilket tydligen socialstyrelsen också vill...hmmm...?) och dessutom har är han så osmaklig att han stödjer en grupp på Facebook som värnar om livet. Och DET kan ju inte vara nyttigt. Ju!
Och visste ni det...; Roland och hans polares åsikter är faktiskt den direkta orsaken till att 75 000 kvinnor dör per år!! Det har Schyman berättat för mig. Tänk... Och jag som trodde det var fattigdomen, bristen på stöd, hjälp, utbildning och god vård. Men vad fel man kan ha...

(Undrar vem som är den direkta orsaken till att 40-50 miljoner barn som dödades innan de fick födas förra året?)

Inga kommentarer: