måndag 20 april 2009

Urballad FN-konferens mot rasism

Bild från det fantastiskt föredömliga Iran...
Rasismkonferns med en diktator. Tjae, hur bra kan det bli? Det är lätt att tycka att en konferens mot rasismen med en massmördare bland talarna är destinerad till att bli "en tragisk fars". För att citera Israel.

Eller som Alan M. Dershowitz, juridikprofessor vid Harvar, kommenterar om Irans diktator Mahmoud Ahmadinejads uttalanden om det demokratiska Israel som en rasiststat vid i FN-konferensen i Genève idag:

- Detta var ett kampanjtal, hopsnickrat för hemmapubliken och för att vinna valet i juni. Han lade sig på den absolut lägsta nivån. Ahmadinejad är en usling, en dinosaurie. Jag hoppas att budskapet gått fram när västländerna lämnade salen, och att han begriper att hans idéer inte vinner.

Innan Ahmadinejad klev på planet till Genéve lär han även ha kläckt ur sig dessa "intelligenta" ord i statlig iransk tv i söndags:

– Sionisternas ideologi och regim är rasismens fanbärare. De plundrar länders rikedomar genom att dominera världens maktcentra och har skapat ett tillstånd där inget kan sägas om detta ondskefulla fenomen.

Japp. Det säger mannen som ser som lösning att avrätta två eller tre börsspekulanter i avskräckande syfte, för att få ordning på sitt lands ekonomisk kris. TÄNK vad bra att han får lära oss andra hur det egentligen ligger till...För han måste ju veta?

2007 avrättades 317 människor i Iran. Lagförslag finns om att införa dödsstraff för alla som lämnar islam.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vem vet, Ahmadinejad kanske bara skulle diskutera detta utifrån resolution 3379, som fastlade att sionismen är rasistisk


http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_General_
Assembly_Resolution_3379

Bibi sa...

Jaa du...vem vet... En resolutio pådriven av ännu en "härligt demokratisk stat", Sovjetunionen, och nådefullt understödd av världens förenade.

Second Opinion sa...

Jan Eliasson, före detta ordförande i FN:s generalförsamling, kritiserar EU-delegaternas uttåg i en intervju med Second Opinion. "Jag har aldrig varit med om en sådan sak under min tid på FN," säger han och kritiserar att medierna inte problematiserat frågan mer. Läs artikeln på www.second-opinion.se, lyft den gärna och skriv egna inlägg.
MVH Second Opinions redaktion