söndag 11 december 2011

Bröllopsfilé


Får middagsgäster i morgon efter kyrkan. Blir trevligt! Har låtit julpyntsinspirationen fått flöda lite fritt här hemma med nya julblomsterdekorationer och vinterdukat bord. Kommer inte att bjuda på någon julmat, utan istället blir det "Bröllopsfilé" - en härlig och egentligen rätt enkel kycklingfilérätt som tillreds både på och i ugnen, med en spännande smak av vitlök, senap och crème fraiche. Soyan som tillsätts ger det hela en mer "köttig" toutch än annars. Får se om det smakar lika mumsigt som senast:) Bjöd nämligen på samma rätt till min fars 70-årsfest. Till efterrätt har maken gjort stolt kladdkakebakningspremiär!;)

Voilà - här är receptet till kycklingfilén:  

Bröllopsfilé 
4 portioner
4 st kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
1 st buljongtärning
1 msk osötad senap
2 tsk soya för färgens skull
1-2 vitlöksklyftor 1,5 dl riven gratängost eller liknande
Några vindruvor för dekorationen

1. Bryn filéerna, salta och peppra
2. Lägg filéerna i en ungsform
3. Blanda creme fraiche, buljong, senap, soya och vitlök (ev ta dubbla creme fraichen för saftigare sås)
4. Koka upp såsen och koka sedan i 2 minuter under omrörning
5. Häll såsen på kycklingen, strö över osten och ställ in i ugnen på 175 grader i 25 minuter
6. Ta ut kycklingen och strö över vindruvorna som dekor Servera med potatis eller ris. Smaklig måltid!

Receptet är lånat från matklubben. 

Inga kommentarer: